lauantai 25. tammikuuta 2014

(E)Lisan synttärimangojuustokakku


Juustokakut on mun omia lempparikakkuja. Niistä puuttuu se kuiva jauhomonjä, josta en kauheesti välitä.
Tällä reseptillä oon yleensä tehnyt juustokakkuni. Kotikokissa on hyviä reseptejä. Tuosta sitten sovelsin mangojuustokakun lisäämällä mangoa, mangopilttiä ja vähän liivatetta ja sokeria lisää. Kakku tehtiin viime vkoloppuna Elisan ja Lisan synttäreitä juhlistamaan. Lisa itse tosin joutui auttamaan kakkunsa tekemisessä :D

Tunnetusti malttamattomana ihmisenä en kuitenkaan tyytynyt tekemään vain yhtä kakku, jonka syömistä sai odotella seuraavaan iltaan asti, vaan kaivoin muffinssivuoat esille ja niihin tein muutaman minijuustokakun. Muffinssijuustokakuista ei kuvia tullut otettua, mutta idea oli hauska.
 
Mangojuustokakku

MANGOJUUSTOKAKKU

100 g  keksejä. Bastogne-keksit toimivat hyvin, samoin suklaahippukeksit.
30 g sulatettua voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl rasvatonta maitorahkaa
2 dl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
3/4 dl hienoa sokeria
1 rkl vaniljasokeria
  6liivatelehteä




1-2prk mangopilttiä (itse käytin isomman purkin joka vastaa n. 1,5 peruspurkkia)
200 g tuoreita tai pakastemangoa (itse käytin pakastemangoa)
1/2 dl hienoa sokeria
kylmää vettä

Pohja: Hienonna keksit, laiska ja helpoin tapa on heittää ne monitoimikoneeseen, sauvasekoittimellakin onnistuu jotenkuten. Sekoita joukkoon sulatettu voi (voin määrää voi huoletta lisätä). Ota irtopohjavuoka (mieluiten halkaisijaltaan 26 cm, isommilla lisää pohjakeksien javoin määrää), viritä pohjalle leivinpaperi. Tasoita muruseos paperille ja laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi

Täyte: Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, Philadelphia, sokeri ja vaniljasokeri. Ainekset sekoittuu helpoiten tehosekoitinta käyttäen, käsin vatkaaminen on vain vittumaista.
Tässä välissä tehdään Mangomönjä.

 Mangomönjä päälle: Hienonna mangot teho- tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon piltti. Kaada seoksesta noin puolet tai hieman päälle täytteen sekaan ja sekoita. Loppumangomönjään lisää sokeria maun mukaan ja kylmää vettä sopivan sakeuden saamiseksi (itse lisäsin n. 1/2 dl. Laita jääkaappiin säilöön.

Täytteen loppu: Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota n. 10 minuuttia lionneet, puristetut liivatelehdet vesitilkkaan. Sekoita täyteseokseen rauhassa. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen mangon lisäämistä päälle.

Päällinen: Liota yhtä liivatelehteä hetki vedessä (5min on ihan hyvä). Ota mönjä jääkaapista. Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota veteen. Sekoita mönjän sekaan. Kaada mönjä sitten juustokakun päälle ja tasoita tarvittaessa.

Juustokakku saa hyytyä ainakin 4h jääkaapissa, mieluiten yön yli ja mangon maku on parhaimmillaan kahden yön jälkeen. ENJOY!


Joskus keväällä 2013 tehty mangojuustokakku. Tällä kertaa oli tuoretta mangoa. Päällinen näytti hyvältä mutta ei maistunut niinkää ihmeelliselle.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti